Wednesday, October 21, 2009

Aizat - Just One Boy



video


Aizat - Just One Boy

Just one fruit from 1 tree,
Just 1 rumble mumble from 1 beat
Can 1 send boy climbing climbing

Just 1 flock from 1 cloud
Just 1 itsy bitsy twist and shout
Can send that same 1 boy running running yeah

Aah..there's a four leaf clover sitting in the sun
It's been waiting for someone like you
But there's really really no one but you
Tell me you're the one

Could it be magic
It must be magic
Tell the truth, are you my only one?

Just 1 word from 1 girl
Just 1 lovey dovey we control
Can make 1 boy crying crying

Oh..I don't care what you say
I thought to steal 1 kiss when you look away
And send this boy flying flying yeah

Aah..there's a four leaf clover sitting in the sun
It's been waiting for someone like you
But there's really really no one but you
Tell me you're the one

Could it be magic
It must be magic
I wanna talk like you
I wanna talk like you
Gonna kiss like you

Aah..there's a four leaf clover sitting in the sun
It's been waiting for someone like you
But there's really really no one but you
Tell me you're the one
Could it be magic
It must be magic
Tell the truth, are you my only one?
Tell the truth, are you my only one?
Tell the truth, cause I love you

Thursday, October 15, 2009

My Family's New Happiness



          Ramai org tertanye2 kenp tetibe je aku nak balik rumah last week.. heheh sebenarnye camne.. family aku baru je tukar kete baru.. heheh proton exora..but sory la aku x sempat nak ambik gambar penuh kete kitorng..hehehe bukan main gembira parents aku.. maklm la dapat pakai kete beso.. ishk nie satu cabaran buat aku nie.. parents aku dah pakai exora aku mestila pakai yg lagi beso kan?? hehehe so mulai sekarang kene la berusaha bersungguh2 klu nak pakai kete lg besor kan?? sebb kompemnye bayarnye pon beso jadi kene la cari ke je yang beso.. hehehe

Tapi aku suke tengok parents aku gembira sungguh ngan kete baru tue.. heheh harap2 la kitorng bleh terus gembira sampai ke akhir hayat.. heheheh

Wednesday, October 14, 2009

Standing Ovation for "PAPADOM"



Two tumbs up!  x tau lg macam mana aku nak gambarkan betapa bestnye citer nie.. bila mendengar je kate org yg cite nie best, x sabar2 aku nak g tengk .. pade mulenye aku rancang nak g tngok ngn member2 1 skolah aku ari ahad nie.. tp dek mengenangkan citer nie yg orng cakap best gile nie jadikan aku terus plan g tengok malam td..huhuh mmg x kering gusi dari mule sampai la abes.. even sampai dah klua senarai krew pon masih gelak lagi.. aku mmg bagi bukan stakat 5 tapi *******.. ha punye la best ingat sng ke aku nak bagi bnyak camtue..rugi lasape yg x g tengok citer tue.. korang masih belum terlambat..


Tabik spring la aku bagi kat afdlin shauki n sume yang menjayakan filem nie..bila terkenangkan punya la bersemangat aku nak tngok citer nie sampaikan plan memula nak tngok kat alaman akhirnye bertukar ke mines semula..heheheh kitorng sampai dalam kul 9 malam kat alamanda n bersemngat nie nk g beli tiket cz aku x tempah lg tiket tu..tapi bila sampai je tiket dah habis.. bengang gile kitorng.. yg ade pon kul 12 tngh mlm.. akhirne kitorng buat keputusan g semula mines.. ase klu x de gak mmg jd lebai malang la kitorng nie... nasib baik ade tapi yg bestnye 5 mnit je sblum cite kt gsc td...huhuuh same je.. tp bahana kan mmg nk tngok kitorang pon beli la jgk .... smentare tnggu nak masuk kitorng pon makan la kt mcD jap... eh tetibe mcm kenal mamat tue.. rupenye mmbr lame mase kt 13 die keje kt mcD hehehe panjang lg umur die..huhuh


Klu nk diikutkan mmg memcm la jd mlm td sumenye gegare PAPA-DOM hehehe.. so aku mmg syorkan la korng sume tengok citer ne..korng akan gelak sampai nak pecah perut n kompem menangis punye la..huhuhuh..k slamat menonton.

Tuesday, October 13, 2009

World music konsert



Hmmm.. menarik tau.. aku saje je drop by kat panggung percubaan mase aku nak datang fac td.. die start 8.30 malam.. n the interesting part is.. sume alat nye mejoriti adalah alat muzic tradisional melayu.. ae la beberapa alat muzik lain tp x banyak..hmmm klu u all nak tau sorang je pemuzik tue adalah org melayu.. hehehe the 1st side aku berbangge sebab alat muzik melayu dimainkan bangsa lain but di satu side lg keciwa gak sbb x de umat sebangse ari aku yg main atau yg nak teruskan tradisi bermain alat muzik tradisional melayu....hmm sory la gambar x berapa cantik.. nie je yg aku sempat rakam..


Thursday, October 8, 2009

Lawak Izzi

Boring2 aku selak blog member aku nie.. pastue aku terjumpe plak post best die.. jai aku ambik la ntuk kongsi ngan korang..hehehehe sila la hayatinye...


  1. Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.-> bongok sgtkan...aku tertipu dkt sini
  2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.
  3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan
  4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan ….Italy…., jurugambar dikenali sebagai paparazzi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.
  5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.
  6. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabila diganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.
  7. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.
  8. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.
  9. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapi mengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.
  10. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.
  11. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca post ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku?









Wednesday, October 7, 2009

Stress Out



Gosh... nasib baik dah setle presentation td..hehehe kesian plak tngok muka Dr. Mano ntah pape ntah aku cakap.. x pe r naseb bek bleh cover klu tak mau terberak aku kat depan tue t.. pas kelas aku trus tnye if he available to be one of the commitee for reserch aku.. n he agreed n 4 da best thing is die nak tolong kitorang prepare paper ntuk publish.. wow that's great!!! best nye hmm aku nekad nak buat btul2 sampai publish.. n smalam aku dah bincang ngan supervisor pasal projek tu n so far it's ok n he suggest to make Dr Azlizam n Dr Mano under the commitee... n I get a positive respond from them so kene la setlekan cepat progress project aku... hmm bila ek bleh jumpe diorang?? Maybe next 2 weeks or awal bulan 11 kitorng dah kene present hmm smalam call MBMB n dorng agreed ntuk jumpe 4 da discussion n i think better klu this meeting buat around next 2 weeks pasal dr ada n jane nak ikut skali... ok la tue kan??? Td aku call ayah ingatkan parents nak datang hari nie.. rupenye hujung bulan nie..hahaha what a misunderstanding.hahah x pe la.. aku plan nak balik rumah so bleh la jumpe dorang n ahad kitorang nak beraye rumah baba n Dr. Z huhuhuhu...

Tuesday, October 6, 2009

New Partition


ahhahaha........ tetibe je databg lab ade plak 2 org makhluk nie yg aku x kenal.Rupe2nye dorang buat partition baru ntuk ofis aku.. hahaha terkejut aku, maklum la i left my whole things in there n tetibe je some other 'aliens' in there.. sape yg x terkejut. pastu aku masuk aku plak kene sound hahahaha bebudak nie pon sume tinggalkan laptop x kunci atas meja..GILA'. hahah sampai skrang x setle lg keje dorang tapi pas aku siap tulis blog nie aku nak g main tenis ngan daos... budak nie pon 1 hal. klu org x panggil x de la nampak batang idung die.. jadi kene la panggil klu x melepas la nak g sport arinie..Hm td aku dah buat appointment ngan pihak MBMB pasal projek aku tue n orng stuju ntuk jumpe aku tapi next week la.. ala ok la tue kan daripada x dapt jumpe.. so sok kene la setlekan surat ntuk dorng. kesian jane x dapat ikut.. die naksangat ikut aku g site tue..huhuhuh k la pape nnt aku update lg k. daa



Monday, October 5, 2009

looking For Cats???


Ha nie la org cakap kucing tido..Bayangkan nie durian huhuh


Ishk.. ngeri ke tak klu dah macm nie?? huhuh anda tentukan


Hahahaha Bayangkan klu wiper anda adalah ini??
kompem bersih pnye cermin kan??




Bagai anjing dengan kucing


Mornin' cereal hahaha


Pussy cat dool hahaha


Do..Re...Meow.....

Tempat paling nyaman untuk tio hahaha



Going to trip!

Sunday, October 4, 2009

Not really well

wow.. I hate when i got flu.. sume nye mcm x kene.. badan x seht n 4 sure kene batuk penye pastue n idung pon stuck... huhuh just now i go to PKU for treatment n alhamulilah got a kind dr examine me.. hope not get Dr in room 11. Hahahaha. And now i'm feel drowasie effect of the Bena just now.. Ya allah... ngantuk nye.. rasenye x lame kot kt fac nie.. jap g balik tio jap baru datang fac smula...hahah lgpon x de klas. but satu je asignment plak x siap g.. tp klu dah ngantuk ape pon x jadi nnt....hahah. Pg tadi aku sibuk uruskan attendent.. this is my 1st payment n so much things to pay.. n paling menarik ujung minggu nie ma family get a new car.. i'll show u ...heheh


Perihal rumah terbuka

iakh.. susah betul nak g rumah orng skrg nie.. bnyak ak la aku dapat jemputan tapi rumah tak tau kt mane... bengang betul.. malma nie rumah dato'idris plak dah 1 hal nak kene mencari plak tue... smlam x dpt g rumah dr azlizam coz x tau rumah kat mane.. last2 aku beraye kat sunway piramid ngan bebudak rumah aku... tadi daus cakap bebudak mtm lame nak beraye rumah baba ngan dr tapi sampai skrang pon brite x dengo.. ntah jadi ke x..lantak la....ishkk.. susah tul kan?